Lütfen yurtdışında master eğitimi almak istediğiniz ülkeyi seçiniz:
Yurtdışında master yapmak, doğru ülke, doğru okul ve doğru program seçildiği takdirde, öğrenciye sayısız faydalar sağlayabilir. Biz, Bilimevi olarak, tüm öğrencilerimize okul seçiminden başvuru paketinin hazırlanmasına, başvuru sürecinin yürütülmesinden, kabul alınan okullar arasından gidilecek okulun seçimine ve bu okulun kayıt işlemlerinin yapılmasına hatta uçak biletinizin ayarlanmasına kadar tüm başvuru sürecini bir bütün olarak görüyor ve öğrencilerimize tüm süreç boyunca kesintisiz danışmanlık hizmeti sunuyoruz. Burada yurtdışında master yapmak isteyen bir öğrencinin genel olarak süreç hakkında bilgi sahibi olması için gereken bilgileri bulabilirsiniz.
Aslında yurtdışında master yapmaya karar vermiş her öğrenci için başvuru sürecinin başlangıç noktası farklılık göstermektedir. Kimi öğrenci sürece hangi ülkede master yapması konusundaki kararsızlığını bir sonuca bağlamak noktasından dahil olurken, kimi öğrenci de başvuru yapmayı düşündüğü okulların sayısını ve bu okulların hangileri olacağını kesinleştirme aşamasında sürecin bir parçası olur. Tüm bunlar öğrencinin yurtdışı eğitim ile daha önceden ne kadar ilgilendiği ve ne kadar bilgi sahibi olduğu ile alakalıdır.
Tum süreci kısaca özetlemeye çalışalım. Öncelikle öğrenci hangi konuda master yapacağina karar vermelidir. Bu karar verilirken; idealler, hedefler ve eğitimsel ve varsa profesyonel geçmiş göz önünde bulundurulmalı ve kendisine her açıdan maksimum faydayı sağlayacağı varsayılan program seçilmelidir.
Daha sonra öğrenci hangi ülkede bu master programına katılacağına karar vermelidir. Bazı durumlarda öğrenci birden fazla ülkede okullara başvuru yapabilir. Her ne olursa olsun, eğitim dili ve girilmesi gereken sınavlar ülkeden ülkeye farklılık gosterebileceği için başvuru yapılacak okulların bulunduğu ülkeyi/ülkeleri kesinleştirmek önemlidir. Bu karara varılırken katılınıcak master programının ülkeler bazındaki durumu da göz önüne alınmalıdır.
Bu aşamadan sonra okul seçimi önemlidir. Okullar seçilirken öğrenci herşeyden once nasıl bir okulda eğitim almak istediğine karar vermelidir. Girilmesi ve okuması zor, uluslararası üne sahip bir okulda mı, yoksa rahatça okuyabileceği, kendisini çok zorlamayacağını düşündüğü, kabul alınması kolay bir okulda mı? Tabi buna karar verirken öğrenci geçmiş eğitim hayatını, not ortalamalarını, girdiği/gireceği sınavlardan mevcut yada olası alacağı skorları, kısaca tüm qualificationlarını da gözardı etmemelidir. Ayrıca, öğrenci seçtiği okulun programı hakkındada başvurudan önce yeterli bilgiye sahip olmalı ve istek ve ihtiyaçlarını tam olarak karşılayacağını düşündüğü okullara başvuru yapmalıdır. Son olarak okulun bulunduğu yer, ücretleri, sosyal imkanları vs.. gibi özellikler de önemsenmelidir.
Öncelikle bir ön başvuru listesi hazırlanmalı ve gidilebilecek tüm alternatif okullar belirlenmelidir. Genelde birden fazla okula başvuru yapıldığından, kaç okula başvuru yapılacağı belirlendikten sonra, ön başvuru listesindeki okullar başvuru yapılacak okul sayısına ulaşana kadar bir kaç defa eleminasyona tabi tutulmalı ve yaklaşık başvuru yapılacak okul sayısına ulaşılmalıdır.
Okullar belirlendikten sonra, her okulun ayrı ayrı son başvuru tarihi ve başvuru şartları çıkartılmalıdır. Daha sonra başvuru tarihine göre başvuruda istenilen belgeler hazırlanmalıdır. Girilmesi gereken sınavlar belirlenip bunlara hazırlanılmalıdır. Doğal olarak tüm bunlar için yeterli zaman gerektiğinden, öğrenci bu işlemlere çok önceden başlamalı, mesela 1 yıl veya 8-9 ay önce, ve buna göre de sınavlara hazırlanmalıdır.
Son başvuru tarihinden önce okulların elinde olacak şekilde başvuru için gerekli belgelerden oluşan başvuru paketleri okullara gönderilmelidir. Bu aşamadan sonra okullarla sürekli irtibat halinde olunmalı ve tüm süreç sıkı olarak takip edilmelidir.
Sonuçlar gelmeye başladığında, öğrenci bazı okulardan kabul bazı okullardan red alabilir. Bu başvuru listesinin ne kadar iyi yapıldığı ile alakalıdır. Eğer öğrenci kendi özelliklerinin çok üstünde okullara başvuru yaptıysa redlerin fazla olma ihtimali yüksektir. Dolayısıyla burada da profesyonel yardım alıp iyi bir başvuru listesi yapmak çok önemlidir. Sonuçta, kabul alınan okullar birden fazla ise tekrar iyi bir değerlendirme ile en uygun olan okul seçilmelidir.
BILIMEVI tüm bu süreçte size profesyonel danışmanları ile eksiksiz bir danışmanlık hizmeti vermek için çalışmaktadır.
Bu metinde genel olarak master başvuru sürecinin nasıl işlediği ile ilgili genel bir bilgi verilmiştir. Ülkelere göre master başvuruların nasıl yapılacağı, gereken belgeler/sınavlar ve süreç ile ilgili ayrıntılı bilgi almak için: danismanlik@bilimevi.com
Master Öğrenci Yorumları
Tüm öğrenci yorumlarını okumak için buraya tıklayabilirsiniz.
Ben Cemile, Uludağ Üniversitesi İİBF İktisat bölümünü bitirdikten sonra master programları için yurtdışı fırsatlarını değerlendirmek istedim. Bu nedenle pek çok kurumla görüştükten sonra bana en çok yardımcı olabilecek, bana harika bir rota sunan Bilimevi’nden Evren Hanım ile tanıştım. Her konuda bizi bilgilendirmesi ve vakit ayırıp işlemleri detaylı anlatması, sıcak kanlılığı ve mükemmel aurasıyla kendilerine olan sevgimiz ve güvenimiz daha da arttı. Şu anda BSBI Global MBA öğrencisiyim, eğitimim 28 Şubat tarihinde başladı. Vize ve sigorta işlemlerinde ayrıca yardımcı olan Canan Hanım sayesinde tüm evraklarımı tamamlayıp vizemi de aldım.İktisat bilgisi adına ve burada Almanya-Berlin'de öğreneceğim daha doğrusu kendimi geliştirebileceğim Almanca ve İngilizce dilleri adına da çok mutluyum. Master eğitimi, hem lisans bilgilerini derinleştiriyor hem de yurtdışında dil becerilerinin gelişmesine çok katkıda bulunuyor, bu nedenle tüm arkadaşlarıma yaşadığım bu yolculuğun daha da güzellerini dilerim. Bana yardımcı olan, her ama her konuda destekleyen Bilimevi ve Evren Hanım'a, Canan ve Rukiye Hanım'a ayrıca bin kez teşekkürler. Tecrübeleri, yardımları her konuda insanı etkiliyor.
Bilimevi yurtdışı eğitim danışmanlığı ile yollarım üniversitemin son yılında master yapmaya karar vermem ile başladı. Hedefim çok belliydi. Paris'te ingilizce master yapmak. Murat Bey ile yaptığım görüşme sonuncunda aşağı yukarı yapmak istedğim bölümü kesinleştirdikten sonra, bana okul araştırmaya başladılar. Bir sürü aşatırma, eleme sonucunda Istituto Marangoni'nin Moda ve Lüks Marka Yönetimi bölümüne karar verdik. Ve beni buraya sokana kadar her aşama ve her detay ile çok uğraştılar sağolsunlar. Ben burada olmaktan çok ama çok mutluyum. Paris yaşamak için süper, hele bir de fransızca biliyorsanız sizden rahatı olmaz :) Bölüme gelince, ben modayla çok alakalı olduğumdan ve bu alanda devam etmek istedğimden dolayı çok doğru bir yerde olduğumu düşünüyorum. Bu okulu gerçekten de tavsiye ederim ilgilenenlere. Bu okulun aynı zamanda Milano ve Londra'da da olduğunu ayrıca belirtmek isterim. Buraya gelmem de, beni uğraştırmadan gerekli tüm işlemleri yapmam da, sorduğum her soruya karşılık vererek hep yanımda olan sevgili Bilimevi'ne bir kez daha çok teşekkür ediyorum.
Bundan yaklaşık dört yıl önce tanıştık biz Murat Bey ve Barış Bey'le. Yurtdışı Lisans eğitimi serüvenimizde bizlere gösterdikleri yakın ilgi içtenlik için ne kadar teşekkür etsek azdır.Bu arada bir sürü iyi ünv kabul almıştı.Berkeley, UCLA, Georgetown, Georgia Tech, Johns Hopkins gibi , Duke'u tercih etti ve gecen yil mezun oldu. Ailemizden birer üye gibiydiler bizimle beraber kah kaygılandılar kay mutlu oldular gurur duydular. İyi sizi seçtik iyiki sizleri tanıdık.Uzun soluklu dostluğumuz hala devam etmekte olup onları ve bilim evi çalışanlarını çok çok seviyoruz. Ve hala aklımıza takılan en ufak bir konuda bile özellikle Barış Bey'den içtenlikle yardım alıyoruz.İyiki varsınız ...
Merhabalar,
2013-2014 akademik yılında Cambridge Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde uluslararası hukuk alanında yüksek lisans programını tamamladım. Halihazırda Cenevre'de Graduate Institute'ta yine uluslararası hukuk konusunda uzmanlaşmak üzere doktora yapmaktayım. Her iki programa da girmemde Bilimevi'nden aldığım danışmanlık çok yardımcı oldu. Başta Barış Bey ve Murat Bey olmak üzere tüm Bilimevi ekibine ne kadar teşekkür etsem yetersiz kalır. Bilimevi'nde aldığım destek sayesinde farklı ülkelerdeki çok sayıda farklı üniversiteye organize bir şekilde başvurularımı yapabildim. Ayrıca geçtiğimiz yaz döneminde Londra'da staj yapmak için geçirdiğim üç aylık sürede kalacak bir yer bulmam Bilimevi sayesinde oldu. Bilimevi'nin verdiği danışmanlık hizmetlerinden bugüne kadar çok kez farklı sebeplerle yararlandım ve her seferinde çok memnun kaldım. Emeği geçen herkese tekrar çok teşekkür ederim.